pravilnik o piskotkih eu

1. Uvod

Naše spletno mesto https://www.gsgr.si (v nadaljevanju: “spletno mesto”) uporablja piškotke in druge povezane tehnologije (za lažje razumevanje so vse tehnologije imenovane “piškotki”). Piškotke nameščajo tudi tretje osebe, ki smo jih najeli. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na našem spletnem mestu.

2. Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna preprosta datoteka, ki se pošlje skupaj s stranmi tega spletnega mesta in jo brskalnik shrani na trdi disk vašega računalnika ali druge naprave. V njej shranjene informacije se lahko ob naslednjem obisku vrnejo na naše strežnike ali na strežnike ustreznih tretjih oseb.

3. Kaj so skripte?

Skripta je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje našega spletnega mesta. Ta koda se izvaja na našem strežniku ali v vaši napravi.

4. Kaj je spletni svetilnik?

Spletni svetilnik (ali oznaka slikovne točke) je majhen, neviden košček besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Slednje poteka preko različnih spletnih svetilnikov, ki shranjujejo podatke o vas.

5. Piškotki

5.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo pravilno delovanje določenih delov spletnega mesta in vaše uporabniške nastavitve. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk našega spletnega mesta. Tako vam ob obisku našega spletnega mesta ni treba večkrat vnašati istih podatkov, izdelki pa na primer ostanejo v nakupovalni košarici, dokler jih ne plačate. Te piškotke lahko namestimo brez vaše privolitve.

5.2 Statistični piškotki

Statistične piškotke uporabljamo za optimizacijo spletne izkušnje za naše uporabnike. S temi statističnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. Za namestitev statističnih piškotkov vas prosimo za dovoljenje.

6. Nameščeni piškotki

Elementor (statistika anonimno), Google Analytics (statistika)

7. Soglasje

Ko prvič obiščete naše spletno mesto, se prikaže pojavno okno z razlago o piškotkih. S klikom na “Sprejmi” soglašate, da uporabljamo vse piškotke in vtičnike, kot je opisano v pojavnem oknu in tem pravilniku o piškotkih. Uporabo piškotkov lahko prek brskalnika onemogočite, vendar upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo več delovalo pravilno.

7.1 Upravljanje nastavitev soglasja

Funkcionalni – Vedno omogočeni
Tehnična hramba ali dostop sta nujno potrebna za zakonit namen omogočanja uporabe določene storitve, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahteva, ali izključno za namen prenosa sporočila prek elektronskega komunikacijskega omrežja.

Statistika
Tehnično shranjevanje ali dostop, ki se uporablja izključno v statistične namene.

8. Omogočanje/izključevanje in brisanje piškotkov

V spletnem brskalniku lahko piškotke samodejno ali ročno izbrišete. Določite lahko tudi, da se določeni piškotki ne smejo namestiti. Druga možnost je, da spremenite nastavitve svojega internetnega brskalnika tako, da boste ob vsaki namestitvi piškotka prejeli sporočilo. Več informacij o teh možnostih najdete v navodilih v razdelku Pomoč vašega brskalnika.

Upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno, če so onemogočeni vsi piškotki. Če v brskalniku izbrišete piškotke, se bodo po vašem soglasju ponovno namestili, ko ponovno obiščete naše spletne strani.

9. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

V zvezi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

  • Pravico imate vedeti, zakaj so vaši osebni podatki potrebni, kaj se bo z njimi zgodilo in koliko časa bodo shranjeni.
  • Pravica do dostopa: Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so nam znani.
  • Pravica do popravka: kadar koli želite, imate pravico do dopolnitve, popravka, izbrisa ali blokiranja svojih osebnih podatkov.
  • Če ste nam dali soglasje za obdelavo vaših podatkov, imate pravico do preklica tega soglasja in izbrisa vaših osebnih podatkov.
  • Pravica do prenosa podatkov: od upravljavca imate pravico zahtevati vse svoje osebne podatke in jih v celoti prenesti k drugemu upravljavcu.
  • Pravica do ugovora: ugovarjate lahko obdelavi svojih podatkov. To upoštevamo, razen če obstajajo upravičeni razlogi za obdelavo.

Če želite uveljavljati te pravice, se obrnite na nas. Oglejte si kontaktne podatke na koncu tega pravilnika o piškotkih. Če se pritožite glede tega, kako ravnamo z vašimi podatki, bomo veseli vašega odgovora, imate pa tudi pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu (organu za varstvo podatkov).

10. Kontaktni podatki

Za vprašanja in/ali komentarje o našem pravilniku o piškotkih in tej izjavi se obrnite na nas z naslednjimi kontaktnimi podatki:


Glasbena šola Gornja Radgona
Partizanska cesta 25, 9250 Gornja Radgona, Slovenija

www.gsgr.si

Elektronska pošta: glas.solagr@siol.net