big band gšgr &
radgonske gorice

V šolskem letu 2007/08 je bil na pobudo Tomaža Polaka na naši šoli ustanovljen big band glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske Gorice. V njem sodelujejo učenci, nekdanji učenci, ki nadaljujejo študij glasbe na umetniških gimnazijah in naši učitelji, profesorji- akademski glasbeniki in nekdanji učitelji glasbene šole. Dirigent je učitelj na GŠGR Jernej Senegačnik, MA..

Po treh mesecih vaj, se je big band premierno predstavil dne 25.05.2008 v Kulturnem domu Gornja Radgona. Premierni nastop je bil hkrati tudi glasbena zahvala sedaj že bivšemu ravnatelju mag. Marjanu Žuli za njegovo 25-letno ravnateljevanje na omenjeni glasbeni šoli. Big bandu je prisluhnil tudi direktor Radgonskih goric d.d., Borut Cvetkovič, ki nam je priskočil na pomoč. Radgonske gorice, z gospodom direktorjem Borutom Cvetkovičem, so z veseljem prevzele patronat nad novoustanovljenim bandom in pričelo se je vzorno sodelovanje. Sedaj že skupaj nastopamo tudi izven naše lokalne skupnosti in odlično promoviramo tako našo šolo, kakor tudi zelo uspešno podjetje Radgonske gorice d.d.

Koncertirajo z Edvinom Fliserjem, Urošem Perićem in Otom Pestnerjem.

Ustanovitev še ene perspektivne skupine, ki se je pridružila ostalim skupinam in orkestrom na naši šoli je pokazatelj, da glasbena šola deluje v pravi smeri in znova se je potrdilo, da gre šola in z njo mladi glasbeniki po pravi poti.